(M)ilyen lesz a Microsoft Skype(?)

2011/05/24 16:28 Master7

A Microsoft-Skype megállapodásnak még tojáshéj a fenekén, de máris beindult az Internet fantáziája, milyen is lesz a Microsoft Skype. A kedélyeket a Skype elnök-vezérigazgatója egy interjúban hűtötte le, és megtudhattunk pár megnyugtató részletet a VoIP szoftver jövőjéről.
A fantázia képei és a legújabb hírek


"Valószínűleg" nem ez a végleges :)

Míg a hónap elején még arról szóltak a hírek, hogy a Skype-ért a Facebook és a Google is kinyújtotta a kezét, pár nappal később már a Microsoft is képbe került, és utóbbi - talán nevető harmadikként, a 2006-ban háttérbe vonult Bill Gates nyomására - 8,5 milliárd dollárért végül is megszerezte.


Steve Ballmer Microsoft- és Tony Bates Skype-vezér
A megállapodás bejelentése

Az elemzők találgattak, miközben Internet kollektív tudata sem sokáig tétlenkedett.
Az első konkrét információ az volt, hogy a Microsoft égisze alatt a Skype-ban elszaporodnak majd a reklámok.
S bár screenshot-ok még nincsenek, Internet-szerte megjelentek a Microsoft-Skype logo-k öszeházasításából született illusztrációk illetve több-kevesebb fantáziával megalkotott grafikák. Egyesek pedig már a Skype Microsoft-módra való átnevezésére is szolgáltatnak ötleteket: de valószínűleg a "Windows Internet Phone Talker 9" még nem a végleges név. :) Néhány gyöngyszem:


Személyes kedvencem Ezért

S hogy mi tudható konkrétan - a New York Times interjújából, melyet Tony Bates Skype-elnök-vezérigazgatóval készített, kiderül néhány előzetes részlet a Skype jövőjéről.
Az olyan bulvár-jellegű információ mellett, hogy Steve Ballmer-rel beszéltek Skype-on, talán a legfontosabbak, hogy az alkalmazás irányvonalát nem akarják (más kérdés, hogy fogják-e) megváltoztatni, továbbfejlesztik a nem Microsoft platformokon futó változatokat is, és az új verziók kibocsátásának ciklusát az eddigi ütem duplájára, 90 nap körüli időre tervezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://technoir.blog.hu/api/trackback/id/tr682928729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feca 2011.05.25. 23:46:32

A M$ nem hazudtolja meg magát, máris felmondta a szerződést a Digium-mal, ami a Skype for Asterisk-et csinálta.
now.eloqua.com/es.asp?s=491&e=162556
Ezt kapta az "ajándékként" opensource világ.... Majd egyszer csak eltűnik a Linuxos Skype.
süti beállítások módosítása